Diş Eti Estetiği

Diş Eti Çekilmesi Estetik Tedavisi (Pembe Estetik)

Diş Eti Estetiği Neden Yapılır? 

Diş sağlığı ve genel görünümü, kişinin sosyal ve mesleki hayatını etkileyen en önemli faktörlerdendir. Göze hoş gözükmeyen bir gülümseme, özgüveni zedeler, kariyer fırsatlarını kaçırmasına neden olur, sosyal ilişkilerinde istediği sonuçları alamamasına sebebiyet verir. Diş eti estetiği ise kişinin bu sorunlarla karşılaşmaması için uygulanan estetik diş tedavilerindendir. 

Pembe estetik olarak da bilinen diş eti estetiği, diş eti seviyesinin kişinin ağız yapısına uygun olarak şekillendirilmesi işlemidir. Genellikle gülerken ya da konuşurken aşırı gözüken diş etlerinden rahatsız olanlar için estetik kaynaklı yapılan tedavilerdir. Gumy smile olarak tabir edilen ve gülümseme esnasında diş etinin fazla göründüğü durumlar diş eti estetiği sayesinde ortadan kaldırılmaktadır. 

Diş Eti Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Diş eti estetiği neden yapılır diyenler için elbette estetik kaygıların bir numaralı neden olduğunu belirtmek gerek. Güzel bir gülüşün anlamı; diş etinin, dişlerin, dudakların ve çenenin uyumlu bir görünüme sahip olması demektir. Bu nedenle ideal gülümsemenin elde edilmesi için diş eti estetiği yapılır. 

Pembe estetik olarak adlandırılan diş eti estetiği;

  • Gülümsemede fazla gözüken diş eti olduğunda,
  • Ön dişetlerinde istenemeyen pigmentasyonların (koyu kırmızı renkleşmeler, lekeler) olduğu durumlarda,
  • Diş eti seviyelerinin ön bölge dişlerde aynı seviyede olmaması durumunda,
  • Diş eti çekilmelerinde,
  • Estetik görünüm ve kaygı amaçlı uygulanır. 

Diş eti estetiği yapılmadan önce mutlaka diş etlerinin bakımı yapılmalı, diş eti iltihabı ve diş çürükleri giderilmelidir. Sağlıklı dişler üzerinde uygulanan pembe estetikle diş etleri istenen ölçülere getirilir. Diş etlerinde şişlik, kızarıklık ve kanama var ise diş eti estetiği uygulanmaz. 

Diş Eti Estetiğinin Yararları ve Zararları Neler?

Diş eti şekillendirmesi yıllardır uygulanan diş tedavilerinden olduğu için güvenle tercih edebileceğiniz bir tedavidir. Son yıllarda diş hekimliği teknolojilerinin gelişmesiyle de daha kolay yapılmaktadır. Ancak aşırı diş eti kesilmesi veya kemik dokusu uzaklaştırılması gereken durumlarda iyileşme süresinin uzaması dezavantajlarından olabilir. Ayrıca tedavi sonrası kanama görülebilir, bu durumun geçici olduğun bilmeniz gerekir. Yaklaşık 24 ila 48 saat arasında kanama durmaktadır. 

Diş eti estetiği sonrasında bazı hastalarda ise nadir olarak enfeksiyon görülebilir. Uygulamanın uzun sürmesi ve hastanın sigara kullanması nedeniyle komplikasyon oluşma ihtimali daha yüksektir. Diş eti estetiği sonrası minimum sorunla karşılaşmak için tedavi bölgesinin bakımında hassas olunması, diş ipi kullanılmaması önemlidir. 

Diş eti estetiği nasıl yapılır, fiyatları nelerdir diye merak ediyorsanız bize ulaşabilirsiniz. 

  • Diş Hekimi Oğuzhan Sunar, Resmi Web Sitesi
  • Kültür Mah. Vişne Çıkmazı Sok. Kolağası İş Mrk. No: 1 Daire: 9 (Etiler Bölgesi) Ulus, Beşiktaş, İstanbul / Türkiye
  • +90 212 663 77 58
  • +90 212 663 77 58
  • +90 544 663 77 58
  • info[@]cliniqadentalword.com
2024 © Copyright CDW
|